Hamilelik

Gebelik Planlanması Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gebelik Planlanması Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Bebek bekleyen çiftler gebelik öncesi bazı hazırlıklar yapmaktadır. Anne ve baba adayları uzman doktor tarafından genel bir muayeneye tabi tutulmaktadır. Bebekte oluşabilecek rahatsızlıklar öngörülmesi gerekmektedir. Hamilelik öncesi muayene sayesinde oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz.

Gebelik Planlanması Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?  Gebelik planlaması hamilelik öncesini de kapsamaktadır. Anne adaylarının bebek düşüncesi bulunuyorsa bazı takviyelere başlamalıdır. Folik asit, C vitamini, D vitamini, B6- B12 vitaminleri, iyot, çinko, kalsiyum takviyeleri almalıdır. Bebek anne karnında gelişimi için bu vitamin ve mineraller önemlidir. Eksikliğinde anne veya bebeğin sağlığında hasarlar meydana gelebilmektedir.

Kısa sürede hamile kalmak isteyen çiftler yumurtlama günü hesaplamasını yapabilmektedir. Gün hesaplamasını bilmiyorsanız yazımızdan yararlanabilirsiniz. Annenin yaşı, kilosu, sistemik rahatsızlıkları ve rahim ağzı bozuklukları incelenmelidir. Tıbbi tedaviye ihtiyaç duyulursa planlama yapılarak uygulanmalıdır. Hamilelik sürecin haftalık gelişmelerinde ve doğum hakkında annenin bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Hamilelik Öncesi Muayenenin Önemi

Hamilelik öncesi muayenenin önemi hakkında çiftler bilgilendirilmektedir. Bebek isteyen anne ve baba adayları genel muayeneye gitmesi gerekmektedir. Bu sayede oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçilmektedir. Sağlıklı bir gebelik geçirilmesine yardımcı olunmaktadır. Uzmanlar bazı tetkikler isteyebilmektedir. Anne adaylarının çok şişman ve çok zayıf olması sorun teşkil etmektedir. Doğru beslenme takibi için diyetisyenlere yönlendirilebilirsiniz.

Sistemik veya enfeksiyon rahatsızları için ilaç tedavisine ihtiyaç duyulabilmektedir. Bebek gelişimi için danışmanlık alabilirsiniz. Haftalık değişimlerde fiziksel değişimlerinizin önceden haberdar olabilirsiniz. Kuruluk, çatlaklar, sivilcelenme gibi cilt sorunlarına önlem alabilirsiniz. Gebelik sürecindeki oluşabilecek riskleri en düşük seviyeye düşürebilirsiniz. Doğum rehberi hakkında bilgilendirilirsiniz. Normal (vajinal) doğum ve sezaryen doğum hakkında temel bilgileri öğrenebilirsiniz. Sağlıklı ebeveyn konusunda ilk adımı atabilirsiniz.

Yumurtlama Günü Hesaplanması

Yumurtlama günü hesaplaması sayesinde kısa sürede hamile kalabilirsiniz. Son zamanlardaki araştırmalara göre belirlenen günlerde doğurganlık seviyesi en üst seviyedir. Hamile kalma olasılığınız da yüksektir. Yumurtlama günü hesaplamasını uygulamalardan veya internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Adet günleri düzenli olan kişilerde kesin sonuç vermektedir. Ama düzensiz durumlarda uzman yardımı alabilirsiniz. Adet günü geçirdikten sonra gelecek adet günü başlangıcını bulmalısınız. Bu günden 14 gün geri olacak şekilde geriye doğru saymalısınız. Tekabül eden gün yumurtlama gününüz olarak kabul edilmektedir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu