Ekonomi

Bireysel Kredi Faizleri

Bireysel krediler, kişilerin ihtiyaçlarına göre farklı şekilde isimlendirilmişlerdir. Bireysel kredilerin dosya masrafı ve faiz oranları bankalara göre değişmektedir. Bankların bize sunmuş olduğu krediler ihtiyaçlara göre değişiyor. İşte bankaların sunduğu bireysel kredi çeşitleri:

İhtiyaç Kredisi: Kısa vadedeki ihtiyaçları karşılamak için bu krediyi ipotekli ya da ipoteksiz olarak kullanabiliyoruz. İhtiyaç kredisi farklı amaçlarla da kullanılabilir. Diğer kredi türlerine göre daha düşük tutarlıdır.

Düğün Kredisi: Evlilik hayali kuran çiftlerin tercih edeceği kredi türlerinden biri olan düğün kredisi, evlilik öncesi gerekli ihtiyaçları karşılamak için tercih edilmektedir. Düğün sezonlarında kredilere yoğun başvurular olması sebebiyle banklara çiftlere düğün kredisi sunmaktadır. Pek çok banka evliliğin ilk aylarının rahat geçmesi için taksit erteleme seçenekleri sunmaktadır.

Tatil Kredisi: Özellikle yaz aylarında olmak üzere tercih edilen tatil kredileri, uzun dönem tatil yapmak isteyenler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor.

Bayram Kredisi: Bayramın gelmesiyle birlikte artan nakit ihtiyacı bankaların bayram kredilerini karşımıza çıkartıyor. Bayramda hem harcama yapmak hem de tatile gitmek isteyenler için ideal kredilerden bir tanesi.

Eşya Kredisi: Teknolojik ürün, mobilya ya da beyaz eşya gibi alışverişlerin yapılması için tercih edilen bu kredi türü düşük tutarlı ve kısa vadeli olmasından dolayı tercih edilmektedir. Bazı bankalar bu kredi türünden dosya masrafı almamaktadır.

Sağlık Kredisi: Özel sağlık harcamaları için sunulan bu krediler, bankalar ile e-sağlık kuruluşlarındaki anlaşmalara bağlı olarak bazı farklılıklar gösterebilmektedir.

Borç Transfer Kredisi: İhtiyaç kredisi, çeşitli borçları yapılandırma imkânı tanıyor. Aynı anda farklı bankalara borçları olanların borçlarını tek bankaya toplayarak, uzun vadede borç ödeme kolaylığını sağlıyor.

Bireysel kredi faizleri her bankaya göre değişkenlik gösterebilmektedir. Faz oranları kredi türüne göre ve vadenin uzunluğuna göre değişmektedir. En doğru bilgi için bankalarla görüşebilir, karşılaştırma yapabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu