Moda

Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

İlginç görüntüsü ve alışılmışın dışında tadıyla merakları uyandıran kudret narı meyvesi C vitamini ve protein açısından oldukça zengindir. İşte kudret narı faydaları hakkında merak edilenler…

Kudret Narı Nedir?

Latince ismi Momordica charantia L. olan Kudret narı toplumda tadından dolayı acı elma, acı kavun, papara gibi isimlerle de anılır. Tropikal bölgelerde yetişen kudret narı Afrika, Asya, Hindistan, Çin, Malezya, Güney Amerika Karayipler’de daha çok bulunur. Türkiye’de ise Ege Bölgesi’nde, Yalova ve Bursa civarında yetiştirilir. Kabakgiller familyasına aittir ve kabak, balkabağı, salatalık ile yakından ilişkilidir. Kudret narı meyvesi sarı ve turuncu renkte, çıkıntılı dış kabuklar ve içerisinde iri, kırmızı nar tanelerine benzeyen çekirdeklere sahiptir. İsminden de anlaşıldığı gibi besin açısından oldukça kudretlidir. C vitamini, demir, fenoller gibi antioksidan içerir. Vücudumuz için gerekli olan birçok minerali vitamini barındırdığı için faydalı tropik bir meyvedir.

Kudret Narı Faydaları Nelerdir?

l Zengin C vitamini deposu olduğu için günlük vitamin ihtiyacını karşılar.

l A vitamini cilt ve gözler için çok önemlidir ve kudret narında oldukça fazladır.

l Lifli yapısı sayesinde mide ve sindirim sistemine destekçidir.

l Kilo vermeye yardımcıdır.

l İyi bir antioksidandır.

l Cildi güzelleştirir.

l Kudret narı zengin içeriği ile vücudu destekler canlı ve dinç hissettirir.

Kudret Nasıl Tüketilir?

Kudret narını çiğ olarak tüketmek için olgun bir meyve seçilir. Çatal yardımıyla püre haline getirilir üzerine bir tatlı kaşığı bal eklenir. Özellikle sabahları aç karnına tüketimi daha etkilidir.

Zeytinyağlı kudret narı macunu yapmak için olgun meyve çekirdeklerinden ayrılıp, parçalanır ve cam kavanoza konur. İçerisine bir su bardağı saf zeytinyağı eklenir iyice karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılır ve 6 ay boyunca açılmadan serin yerde muhafaza edilir. Hazırlanan karışım sade veya bal ile günde bir tatlı kaşığını geçmemek şartı ile tüketilir. Cilt sorunları için cilde de uygulanabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu