Hamilelik

Bebeklerde Emzik Kullanımında Bunlara Dikkat Edin 

Anne olunca bebeğinizle ilgili her konuda bilgi sahibi olmayı istersiniz. Ve dünyaya gelen bebek peşinde emzik konusunu da getirir. Yenidoğan emzik seçimi olarak başlayan annelerin emzik araştırmaları iki yaşın sonuna kadar sürer. Çünkü uzmanlar iki yaşını bitiren bebekler artık emziği bırakmalı diyor.

Böylece emzik kullanımı konusunda sıkça sorulan sorulardan bir tanesi yanıtlanmış oluyor; İki yaş bırakmada sınırdır. Sonrasında dişlerin şekli için emzik kullanımı tehlikeli olmaya başlamaktadır, dişler arasında açıklıklar oluşabilir.

Emzik Kullanmaya Başlamak

Başlama zamanı ise neredeyse bütün bebeklerde aynı; dünyaya gelen bebeklerin yüzde 85’den fazlası ilk ay içinde emzik ile tanışıyor. Çok kuvvetli emme dürtüsü ile dünyaya gelen bebekler böylece bir çeşit güven buluyorlar. Emzik verilmeyen bebeklerin ellerini emmeye başladığı bilinmektedir. Bebeğinizi bu huydan vazgeçirmekse emzikten vazgeçirmekten daha zor olacaktır.

Emzikler Nasıl Seçilir?

Emzikler hakkında hangi emzik kullanılmalı sorusu da vardır. Fakat emzik seçerken öncelikle yeteri kadar geniş tabanlı olmasına dikkat edin, bu tabanlarda delikler vardır ki buralar havanın geçmesini sağlayacaktır. Emzikler kauçuk veya silikondan yapılırlar. Silikon emziklerin henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygun olduğu belirtilmektedir, çünkü silikon diş darbelerine karşı dayanıklı değildir, bu yüzden çabuk deforme olur ama dişsiz bebekler için zaten bu yüzden uygundur. Kauçuk emzikler ise diş çıkarmış bebeklere göredir, çünkü dayanıklıdır. Fakat doğal bir malzeme olan kauçuk suyu emdiği için çabuk bozulacaktır.

Uyuyunca Emziği Alın

Özellikle uykuya dalarken emzik annelerin kurtarıcısı gibidir, bebek daha kolay uyur. Bu sırada kullanılacak emziğin damaklı emzik denilen tipte olmasına dikkat etmek gerek. Uykuya dalınca emziği yavaşça almak da bebeklerde emzik kullanımı için önemli bir noktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu