Sağlık

Doğal Ev Yapımı Probiyotikler Nelere İyi Geliyor?

Doğal Ev Yapımı Probiyotikler Nelere İyi Geliyor? Doğal ev yapımı probiyotikler vücudunuzun birçok alanı için faydalı bir üründür. Hayatınızın önemli bir parçası haline getirerek probiyotiklerden faydalanabilirsiniz.

Doğal ev yapımı probiyotikler sindirilemeyen gıda bileşeni olarak hayati önemi olan maddelerdir. İnsan sağlığını olduğundan daha iyi hale getiren bu maddeler olmadığında sorunlar çok ciddi boyutlara varabilir.

Probiyotikler Hangi Besinlerde Bulunur?

Probiyotikler hangi besinlerde bulunur sorusuna çok sayıda ev yapımı ürünle yanıt verilebilmektedir:

  • Ev yapımı yoğurtlar, en çok bilinen ve tüketilen doğal probiyotikler arasındadır. Açık sütle yapılması son derece önemlidir. Kefir de ev yapımı üretilebiliyorsa en önemliler arasındadır.
  • Tarhana çorbası tüketmek içerisindeki yoğunlaştırılmış baharat ve sarımsakla bağışıklık sistemine son derece iyi gelmektedir.
  • Lahana turşusu ve salatalık turşusu, ev yapımı probiyotiklerden en kolay elde edilenler arasındadır. İçerisinde sarımsak olan hemen her gıda gibi bu ürünü de bağışıklığınız için kullanabilirsiniz.
  • Mikro yosunlar, bazı satış noktalarında hazır olarak temin edilebilir. Mikro yosunların tüketimi konusunda bilgi almalısınız. Kombu çayı da ev yapımı olmayan ama etkili probiyotiklerdendir.

İnek Yerine Keçi Sütü Tercih Edin

İnek yerine keçi sütü içmek hastalıkları kolay geçirmek için önemli bir beslenme faydasıdır. Birçok yerden temin edebileceğiniz taze keçi sütünü aralıklı olarak alabilirsiniz. Etkisi inek sütüne göre daha uzun sürmektedir. Anne sütüne en yakın türde süt olması nedeniyle önemli bir besin kaynağıdır.

Düzenli Sirke Tüketimi Alışkanlık Haline Gelmeli

Elma ve üzüm sirkelerini elde yapılanlardan alabiliyorsanız, kendiniz yapabilecekseniz hazırlara göre daha sağlıklıdır. El yapımı ürün temini yoksa da düzenli olarak salatalara eklemeniz önerilir. Suyla karıştırarak da içebilirsiniz.

Ekşi Mayalı Ekmek Tüketin

Unlu mamul türü olarak ekşi mayalı ekmek yaparak tüketmeniz önerilir. Zararlı mikroorganizmaların artmasını engelleyen bu ekmek türünü faydalı olabilir.

  • Nar ekşisi
  • Boza
  • Şalgam suyu ürünleri de düzenli tüketilmelidir.

Probiyotik Eksikliği Belirtileri

Probiyotik eksikliği belirtileri kabızlık, ishal, gaz şeklinde görülebilmektedir. Bazı hallerde yorgunluk, geçmeyen depresyon, akne, bulanık görme gibi durumlarda da oluşabilir. Probiyotikler; Yaşlanmayı yavaşlatır, otizm bulgularını azaltır ve böbrek taşlarının önüne geçer. Egzamayı önlemek, İdrar yolu iltihapları engellemek gibi faydaları da bulunmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu