Dekorasyon

BİBERİYE, LAVANTA, SARDUNYA ve KARANFİL İLE BAHÇENİZİ RENKLENDİRİN

Bahçenize hem kokusu ve duruşu güzel çiçekler istiyor iseniz hem de bakımı çok kolay olsun uğraşmak istemiyorum diyor iseniz biberiye, sardunya ve karanfil çiçeklerini tercih edebilirsiniz. Ancak bu çiçekler de kendi kendine ekilecek, sulanacak ve büyüyecek değil. Bakımı kolay olsa da bu çiçeklerin de bakıma ihtiyacı vardır ve bakılmadığı takdirde solar gider. Açık mavi rengi çok güzeldir.

 

Biberiye

Biberiye

Biberiye bakımı kolay ve çok güzel görünüşlü bir çiçektir. Biberiye ismini aktarlarda ve bitki çayları raflarda çok sık duymuşsunuzdur. Biberiye ayrıca çok güzel kokan bir çiçektir ve bu çiçek çalı şeklinde büyümektedir. Biberiye kışları bile yaprak dökmez böylece kış aylarında da bahçem yeşil görünsün diyenler için biberiye tercih edilebilir. Biberiye mavi ve mor çiçekler açar. Çiçeklerin açılma zamanı ilkbahardır ve sonbahara kadar da biberiye çiçekli kalır.

 

Sardunya

Sardunya

Sardunya kolay bakıldığı için genellikle balkon saksılarına dikiliyor. Ama sardunya bahçede toprağa da dikilebilir. Sardunya dondurucu soğuklar ile karşılaşmadığı sürece zarar görmez. Kışın çiçeklerini dökebilir ama yaz aylarında yine çiçek açar. Sardunya toprağını ve yerini sevince bol çiçek açar ve yaprakları da bol olur. Bahçenize tek renk dikebileceğiniz gibi farklı renklerde de dikebilirsiniz. Farklı renklerde ekildiğinde çok daha güzel görünür.

 

Lavanta

Lavanta

Lavanta kokusu ile ünlüdür. Ayrıca çok güzel renkleri ve şekilleri vardır. Lavantanın kokusu bahçenizde bütün çevreye yayılır Lavanta soğuya ve kışa dayanıklıdır ayrıca çok sağlam bir bitkidir. Lavanta çalı şeklinde yetişir lavanta rengi diye bilinen bu bitki çiçek açtığı zaman çok güzel görünür. Koyu maviye benzer bir rengi vardır ve çiçekleri ince ve uzundur.

Karanfil

Karanfil

Karanfil hem suyu pek sevmez hem de günlük birkaç saat güneş ışığı ister. Bu bitki ilkbaharda ve sonbaharda çiçek açar ve canlı renklere sahip olan bir bitkidir. Karanfilin özel bir toprağa ihtiyacı yoktur ve sürekli sulanması gerekmez. Bakımı oldukça kolay olan bu çiçek saksıda da kolayca yetiştirilebilir. Karanfilin beyaz, toz pembe, mürdüm gibi renkleri bulunmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu